Tunurile de zăpadă au fost pornite pe mai multe pârtii din Harghita, iar administratorii lucrează la loc continuu de două zile şi spun că fac tot posibilul să le deschidă cât mai repede. În weekend, se poate veni la săniuş.

În staţiunea Băile Harghita au fost pornite 18 tunuri de zăpadă, care trebuie să acopere cei şapte kilometri de pârtii din localitate.

Articolul continua dupa recomandari

Pârtia de biatlon din Băile Harghita este funcţională, acolo având loc deja antrenamente, stratul de zăpadă naturală fiind completat cu cea artificială.

Şi în staţiunea Borsec se speră că sezonul de schi va începe în preajma sărbătorilor de iarnă.

Temperaturi de minus 15 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Proprietarul pârtiilor de schi din Topliţa, Nicolae Baciu, a declarat, pentru Agerpres, că totul depinde de temperaturile care se vor înregistra şi care influenţează cantitatea de zăpadă artificială produsă de instalaţii.

În Harghita s-au înregistrat, în noaptea de marţi spre miercuri, temperaturi foarte scăzute, cel mai frig fiind la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a arătat minus 15,1 grade Celsius.

Stratul de zăpadă este însă redus, fiind cuprins între 3 centimetri la Miercurea Ciuc şi 11 centimetri la staţia montană Bucin.