Deși prima lună de vară stă să înceapă, în unele zone din țară iarna nu se dă dusă. Drumarii au fost chiar nevoiți să intervină cu două utilaje pentru a curăța zăpada.

Se întâmplă pe Transfăgărașan, acolo unde stratul de zăpadă măsoară chiar și 6 metri. În aceste condiții, circulația va rămâne închisă și în luna iunie.

Articolul continua dupa recomandari

”Iarna şi zăpada par să fie amintiri îndepărtate. Nu şi pentru colegii noştri de la Districtul Bâlea, care lucrează intens la îndepărtarea zăpezii de pe Transfăgărăşan.

Având în vedere cantitatea mare de zăpadă şi piatra de pe carosabil, mai este cale lungă până când drumul va fi sigur pentru circulaţia publică. Stratul de zăpadă ajunge şi la şase metri, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. 1 iulie este data pentru deschiderea Transfăgărăşanului, este termenul legal. Este problema cu versanţii, de stabilizat, acolo trebuie să ne asigurăm că este totul în regulă”, a declarat pentru mediafax.ro Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

”Dacă reuşim, prin vreo minune, să o deszăpezim mai devreme, există o presiune destul de mare, inclusiv mediatică, să se deschidă mai repede, dar cu o săptămână, nu mai mult. La ce estimau băieţii, mai au de lucru mult. Două-trei săptămâni lejer. Se intervine cu două utilaje, unul deschide calea şi următorul vine şi lărgeşte”, a explicat Robert Elekes..