Vremea pe 14 martie 2018 rămâne caldă, dar nu scăpăm de ploi, anunţă prognoza meteo. Specialiştii de la ANM au actualizat informaţiile şi pentru zilele de joi şi vineri.

În noaptea de marţi spre miercuri, în jumătatea de est a ţării, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, anunţă ANM. Iar pe spaţii mici, cu precădere în Moldova, cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala doar izolat. La munte, în special, la altitudini de peste 1800 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în regiunile estice. Temperaturile minime se vor încadra între 2 şi 8 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

Articolul continua dupa recomandari

Vremea, miercuri, 14 martie 2018

Vremea se va menţine caldă pentru această dată din an. Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala ploi slabe de scurtă durată, ziua în est şi centru şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, iar noaptea local în interiorul arcului carpatic şi la munte şi doar izolat în restul teritoriului. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua în est, centru şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 18 grade, iar cele minime se vor situa între -2 şi 7 grade. Spre sfârşitul intervalului, în zonele joase de relief în special din sud-est pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţă.
Presiunea atmosferica va creşte, însă regimul baric nu va reveni la normal.

Harta ANM cu temperaturile arată că vremea rămâne ploioasă, conform prognozei meteoVezi 2 imagini în Galerie

HARTĂ: Temperaturile în întreaga ţară pe 14 martie | Sursa: ANM

Prognoza meteo pentru joi, 15 martie 2018

Va fi în continuare cald pentru această dată din an, chiar dacă valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele din ziua anterioară, în special în nord, nord-vest şi în centrul ţării. Temporar vor fi înnorări şi ploi slabe local în nord, centru şi est, în special în cursul zilei şi izolat în rest. La munte, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Noaptea, mai ales în zonele joase din sud şi sud-est, pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade, iar cele minime între -3 şi 6 grade, uşor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.
Presiunea atmosferica va continua să crească, dar foarte puţin.

Prognoza meteo pentru vineri, 16 martie 2018

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale specifice datei. Cerul va avea înnorări şi va ploua în vest, nord-vest şi în centru şi pe arii restrânse în restul teritoriului. În zona montană înaltă, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare la munte, precum şi în vest, centru, nord şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar cele minime între 2 şi 9 grade. Spre sfârşitul intervalului, în zonele joase de relief din sud-est vor fi condiţii de ceaţă.

Cum va fi vremea în Bucureşti în următoarele 3 zile

Miercuri: cald, ploi slabe, temperatura maximă de 16...17 grade grade Celsius, temperatura minimă de 4...5 grade
Joi: cald, va ploua slab, maxima de 15...16 grade, minima de 3...4 grade.
Vineri: cald, maxima de 15...16 grade, minima de 4...5 grade.

Cum va fi la munte pe 14 martie

Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii slabe, pe arii restrânse - ziua şi cu caracter local, în cursul nopţii. Vor fi ploi, iar la altitudini de peste 1800 m, şi lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului, îndeosebi pe creste. Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele din intervalul precedent.

Cum va fi în Europa pe 14 martie

Vreme predominant frumoasă va fi, cel mai probabil în primele ore ale zilei, în regiuni relativ extinse din partea centrală şi cea sudică ale Franţei şi în Elveţia, iar după-amiaza şi seara în Germania şi Italia. În restul continentului nebulozitatea va fi temporar accentuată - pe timp mai îndelungat, însă, în vestul Rusiei, în Arhipelagul Britanic şi în Peninsula Iberică. Ploi abundente vor afecta ţările iberice (mai ales Spania), pe când precipitaţii mai slabe se vor semnala în restul Europei - sub formă de ploaie local în Rep. Irlanda, Regatul Unit, în spaţiul balcano-carpatic şi în ţările central-estice, iar izolat - în Italia şi în regiunile centrale; lapoviţă şi de ninsoare vor fi pe arii largi în zonele estice şi pe unele mai restrânse în nord-est şi nord. Vânt puternic se va înregistra pe ocean, la vest şi la sud-vest de Anglia şi la nord-vest de Rep. Irlanda; moderat şi temporar mai intens - pe Marea Baltică şi în golful Biscaya, în general moderat - pe suprafeţele marine, iar cu precădere slab - în rest. Faţă de intervalul anterior, în sud-vestul continentului vremea va fi uşor mai caldă, iar în celelalte zone se va răci tot modest.