Papa Francisc îşi doreşte să întâlnească în România cât mai mulţi credincioşi, indiferent de religia din care fac parte. Nicio vizită apostolică a Papei nu a durat până acum trei zile. Este un gest extraodinar şi un cadou pe care Suveranul Pontif îl face ţării noastre, spun episcopii catolici. Înscrierile pentru evenimentele din Bucureşti şi din ţară sunt deschise până la sfârşitul lunii aprilie. Atenţie, însă, reprezentanţii Bisericii Catolice anunţă că biletul nu este o condiţie. Oricine poate să vină să îl vadă pe Papa Francisc.

Avem o încredere şi o îngăduinţă pastorală extraordinară, iar asta înseamnă că are un mesaj important să ne spună: să mergem împreună! - Wilhelm Dancă, responsabil cu mass-media în Comisia de organizare a evenimentului

Articolul continua dupa recomandari

Împreună în rugăciune, pe drumul credinţei şi al împăcării. Este mesajul de suflet al Papei pentru români. Cel mai special dar pe care-l va oferi ţării noastre este beatificarea celor şapte episcopi pe Câmpia Libertăţii de la Blaj.

 În mod normal, sfântul Părinte se ocupă de canonizari, de al doilea grad, de beatificari se ocupă cardinalul - Claudiu Pop, episcop de Curie la Arhiepiscopia majoră de Făgăraş şi Alba-Iulia

Este a doua oară când un Papă calcă pe pământ românesc şi prezidează Sfânta liturghie la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală.

Papa Francisc va ține opt discursuri în România

Sfântul Părinte va ţine 8 discursuri pe parcursul vizitei apostolice în ţara noastră, dintre care trei vor fi predicile. Le va rosti pe toate în limba italiană. Ceremoniile, în schimb, vor avea loc atât în limba latină, cât şi în limba română.

Vor fi proiectate cu titrare pe megaecrane, ce vor fi amplasate în preajma bisericilor sau a piețelor - Wilhelm Dancă, responsabil cu mass-media în Comisia de organizare a evenimentului

Pentru întâlnirea cu Papa Francisc, peste 130 de mii de credincioşi s-au înscris deja pe platforma online de la Şumuleu Ciuc, care a amânt, de altfel, şi termenul limită. Din Republica Moldova şi-au anunţat prezenţa peste 600 de catolici.

Pregătiri intense se fac şi în Capitală. Chiar astăzi, episcopii catolici au încheiat conferinţa bianuală de la Mănăstirea Părinților Carmelitani din Snagov, unde au pus la punct detalii importante pentru vizita Papei.