Vestea că Viorel, un tânăr de 23 de ani, din Singureni, judeţul Giurgiu, a murit împuşcat în atacul care a avut loc la Hanau, în Germania, a picat ca un trăznet peste comunitatea din care face parte băiatul.

Tânărul a murit nevinovat în atacul armat din Hanau, lovit mortal de gloanţele trase de atacator, în timp ce ieşea de la serviciu şi se ducea să facă unele cumpărături. Familia băiatului, cunoscuţii şi vecinii au plâns la aflarea veştii. Fotografii cu Viorel au fost puse pe gardul casei sale din Singureni, de familia îndurerată.

Articolul continua dupa recomandari

Român ucis în atacul unui extremist, în Hanau

Viorel, un tânăr de 23 de ani este una din cele zece victime ale ucigaşului extremist din oraşul german Hanau. 

Tânărul, din judeţul Giurgiu, se afla la muncă în Germania de ani de zile, împreună cu familia.

În momentul atacului, Viorel tocmai ieşise de la serviciu, şi-a oprit maşina lângă unul dintre localurile atacate, ca să-şi cumpere un suc.

Exact în acel moment, focurile de armă trase în rafală de extremist l-au doborât.

Familia e distrusă

Familia lui Viorel a primit vestea cu mare durere, rudele băiatului fiind foarte marcate de moartea lui. Verişoara sa nu se poate opri din plâns, aducându-şi aminte de momentele în care îl legăna pe picioare pe Viorel, când era copil, ca să adoarmă.

"Sunt verişoara lui, sunt sora lui. L-am adormit pe picioare, l-am legănat pe picioare, l-am legănat...Toţi suntem în stare de şoc, e durere mare ce în suflet, e înger, e unicat, nu se mai naşte ca el, nu se mai naşte. Nu mi-l mai aduce nimeni înapoi. S-a dus, nu mai am inimă, nu mai am nimic", a spus plângând verişoara lui Viorel.

Primarul din localitate a plâns, vorbind despre Viorel

Primarul localităţii Singureni din judeţul Giurgiu, Marian Pătuleanu, a declarat că Viorel era chiar nepotul lui şi plecase din ţară în urmă cu 6 ani, pentru o viaţă mai bună dar şi pentru a face rost de bani pentru tratamentul mamei sale.

"Părinţii sunt în stare de şoc. Nici ei nu au putut să se apropie de locul tragediei şi nu au fost chemaţi să identifice trupul fiului lor pentru că ancheta este în derulare. Cele mai multe amănunte le-am aflat de la un unchi al lui care lucra, de asemenea, în Germania. Băiatul era angajat la o firmă de curierat şi, în momentul atacului armat, se afla în maşină, în faţa restaurantului unde a avut loc atacul. Se întorcea de la muncă şi a oprit să îşi ia ceva şi atunci atacatorul a ieşit din clădire şi l-a împuşcat şi pe el după ce l-a văzut în maşină", a precizat Pătuleanu.