O cameră video montată pe bordul autospecialei de Poliţie a înregistrat urmărirea în trafic dintre poliţiştii bătuţi în Călina, Vâlcea, şi agresorii care le-au furat pistoalele.

Totul s-a întâmplat pe 20 noiembrie 2019, în jurul orei 01.00, în satul Călina, comuna Prundeni, atunci când cei doi poliţişti au făcut semn să oprească unui şofer care conducea un microbuz.

Articolul continua dupa recomandari

Poliţiştii aveau informaţii că suspectul din microbuz este recidivist şi transporta porci, acest lucru fiind interzis din cauza pestei porcine africane.

Poliţiştii i-au urmărit pe suspecţi până în faţa casei acestora, iar în momentul în care fugarii au oprit, au pornit pe urmele lor.

Din nefericire pentru poliţişti, rudele suspecţilor au ieşit din casă, i-au înconjurat şi i-au lovit fără milă.

"Se pare ca dupa ce i-au deposedat de arme și i-au sechestrat într-o curte a imobilului, rromii le-au pus pistoalele la tâmplă iar unul dintre ei ar fi apăsat si tragaciul doar ca încărcătorul era gol, polițistul folosind toate cartusele pe parcursul urmăririi!", anunţau la acea vreme sindicaliştii din Poliţie.

Poliţiştii au fost salvaţi de colegii lor care au intervenit la faţa locului şi i-au reţinut pe scandalagii. Aceştia au fost ulterior arestaţi preventiv, fiind acuzaţi de ultraj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

De cealaltă parte, poliţiştii au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale, unul dintre ei fiind transferat la un spital din Bucureşti pentru a fi operat.