Un şofer beat a atacat cu toporul mai mulţi poliţişti care au încercat să îl oprească pe o şosea din Suceava, în noaptea Învierii. Individul a ignorat semnalul lor, a fugit şi s-a refugiat în propria curte. Acolo, întreaga sa familie a pornit asaltul asupra agenţilor. Indivizii au aruncat în ei cu pietre, iar poliţiştii au ripostat cu focuri de avertisment.

În luptă au zburat pietre, cărămizi şi chiar un topor spre poliţişti.

Articolul continua dupa recomandari

Din spatele unui gard, mai mulţi indivizi au declanşat atacul şi nu s-au oprit nici atunci când luptătorii de la Serviciul de Acţiuni Speciale au tras focuri de avertisment.

”Vezi că dă cu cărămida! Cărămida! Topor, topor atenţie!”, se aude pe înregistrare.

Scandalul a izbucnit după ce un şofer beat a refuzat să oprească în trafic la semnalele agenţilor. Poliţiştii au pornit în urmărirea lui, însă bărbatul s-a refugiat în curtea casei sale. Acolo, şi alţi membri ai familiei au început să devină agresivi.

Într-un final, poliţiştii au reuşit să-i imobilizeze pe scandalagii.

IONUŢ EPUREANU, purtător de cuvânt al IPJ Suceava: S-a efectuat o intervenţie în forţă. S-au executat din nou focuri de avertisment în plan vertical dar şi focuri către persoana devenită recalcitrantă având în vedere că aceasta se îndrepta către poliţişti cu un topor. Ulterior au fost transportaţi la o unitate medicală întrucât au suferit mai multe leziuni în cadrul intervenţiei.

De asemenea s-a întrunit şi un dosar de cercetare penală. Şoferul agresiv a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să ajungă în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.