Incidente incredibile au avut loc în momentul reținerii primarului din oraşul Basarabeasca, din Republica Moldova, mai mulți susținători încercând să împiedice reținerea edilului.

Unii dintre localnici s-au aruncat sub roțile mașinii cu numere MAI. De asemenea, zeci de polițiști au fost aduși la fața locului pentru a asigura ordinea publică.

Articolul continua dupa recomandari

Primarul din Basarabeasca, Valentin Cimpoeș, a fost reținut pentru 72 de ore. Potrivit procurorilor, este vorba despre un caz de viol în care edilul ar fi ignorat demersurile poliției.

Mai exact, în perioada anilor 2015 – 2016, un bărbat de 45 de ani, domiciliat în oraşul Basarabeasca, a profitat de faptul că fiica sa de 13 ani se afla în îngrijirea sa, forţând-o să presteze periodic servicii sexuale contra plată.

Totodată, s-a stabilit că, în pofida cazurilor de abuz semnalizate în adresa autorităților locale, primăriei oraşului Basarabeasca, aceştia nu au inițiat măsuri de curmare şi prevenire a cazului dat, favorizând săvârşirea acțiunilor ilicite de suspect în privința minorei.

Unul din liderii Partidului Nostru, Ilian Cașu, a comentat incidentele pe Facebook: „Este vorba despre reținerea abuzivă și ilegală a primarului orașului Basarabeasca din partea PN, Valentin Cimpoeș, pentru faptul că nu a răspuns la niște petiții. Asta-i motivul oficial. În realitate, este vorba despre presiunile continue asupra primarilor Partidului Nostru din partea regimului banditesc. Este o acțiune de intimidare în ajunul Congresului V extraordinar al partidului. Noi, oricum, vom invinge!”

Anterior, forțele de ordine l-au reținut pe tatăl victimei și pe doi bărbați, beneficiari de serviciile sexuale cu minora.