9 români şi-au pierdut viaţa după ce un microbuz înmatriculat în România s-a ciocnit violent cu un camion, pe un drum naţional din Ungaria.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că a activat celula de criză şi a făcut demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile locale.

Articolul continua dupa recomandari

Accidentul a avut loc pe drumul naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România, unde un microbuz înmatriculat în România s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi s-a ciocnit cu un camion care se deplasa pe contrasens. 

MAE precizează că, potrivit datelor preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma accidentului 9 persoane, pasageri ai microbuzului, şi-au pierdut viaţa.

Potrivit MAE, în acest caz a fost activată celula de criză, iar misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă, si se află la locul accidentului pentru a acorda asistenţă consulară.