Un video cu un bătrân bătut fără milă de un bărbat, suspectat de tâlhărie, a fost postat, luni seară, pe pagina de Facebook a Federației Sindicatelor din Administratia Naționala a Penitenciarelor, care susține că agresorul este recidivist, eliberat în baza recursului compensatoriu.

În imaginile cu puternic impact emoțional se vede cum un bărbat lovește fără milă cu pumnii o persoană mai în vârstă, într-o scară de bloc din Galați.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit postării de pe Facebook, agresorul este recidivist, eliberat în baza recursului compensatoriu. 

"ȘOCANT! Tâlhărie Galati 14 ianuarie 2019 - Autorul, recidivist din Promoția Toader", este mesajul care însoțește înregistrarea video.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional:

Un recidivist, eliberat în baza recursului compensatoriu, a ucis un tânăr la Mediaș

În urmă cu câteva zile, o crimă violentă a fost comisă de un tânăr recent eliberat din închisoare, tot în baza recursului compensatoriu.

Marius Andrei Faghiura, un tânăr de 25 de ani, a fost ucis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în fața unui club din Mediaș.

Trei bărbați sunt cercetați pentru omor calificat și lovituri și alte violențe. Este vorba de Marius Rusu, cercetat pentru omor calificat, Otvos Ovidiu Ioan, cercetat pentru omor, și Anghel Paul pentru lovituri și alte violențe. 

Doi dintre cei trei bărbați au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu.

Marius Rusu, bărbatul care a înjunghiat victima de 11 ori. a fost eliberat condiționat în mai 2018, el având un rest de executat de 777 zile. Potrivit deciziei de la Judecătoria Deva, bărbatul a beneficiat de 408 de zile câştigate potrivit legii privind recursul compensatoriu şi de 96 de zile câştigate ca urmare a muncii prestate în perioada cât a fost închis. În lipsa legii privind recursul compensatoriu, condamnatul ar mai fi stat cel puţin 1 an la închisoare.

Cei trei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.