O tornadă uriaşă a lovit marţi după-amiază Drajna, în Călăraşi, fiind una dintre cele mai mari văzute vreodată în România. Tornada s-a format în trei minute şi există o filmare integrală cu momentul în care vârtejul se compune, pe câmp.

Un şofer a surprins exact momentul în care de nicăieri se formează tornadă, iar filmul a fost postat de trafictube.ro.

Articolul continua dupa recomandari

Imaginile sunt în acelaşi timp spectaculoase şi înfricoşătoare, natura dezlănţuită impresionând.

Peste 1000 de pompieri au intervenit, marţi, în sprijinul autorităţilor şi populaţiei din zonele afectate de fenomenele meteo extreme, în urma cărora 27 de copaci, 10 elemente de construcţie şi 2 stâlpi de electricitate au fost doborâţi din cauza vântului, iar 7 autovehicule şi 24 de acoperişuri ale unor imobile au fost avariate, precizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform sursei citate, fenomenele meteorologice s-au produs în opt judeţe (Argeş, Buzău, Călăraşi, Covasna, Ialomiţa, Ilfov, Prahova şi Timişoara) şi în municipiul Bucureşti. Pompierii au derulat misiuni destinate evacuării apei din 2 subsoluri ale unor instituţii publice şi 12 gospodării ale cetăţenilor. Totodată, misiunile forţelor din teren au presupus şi degajarea a 27 copaci, 10 elemente de construcţie şi 2 stâlpi de electricitate, doborâţi din cauza vântului, iar 7 autovehicule şi 24 acoperişuri de imobile au fost avariate, fără ca aceste incidente să genereze victime în rândul cetăţenilor. 
 
De asemenea, din cauza manifestărilor vremii nefavorabile,  DN 10 a fost temporar afectat, dar, prin efortul conjugat al autorităţilor, situaţia a fost remediată şi traficul rutier reluat, în condiţii normale.