Imagini uluitoare au fost filmate în Vatra Dornei. Astfaltul abia turnat pe o stradă din oraş poate fi ridicat de pe jos cu mâinile goale. Este ca un covor care se descompune bucată cu bucată. Localnicii spun că lucrarea nu va rezista nici măcar câteva luni. Şi experţii le dau dreptate şi spun că drumul, pe care se circulă deja, nu este sigur. Ca să justifice lucrările care au costat milioane de euro, primarul are altă teorie.

Este suficient să tragi puţin de marginea stratului de asfalt şi acesta se desprinde de parcă ai ridica un covor. Se întâmplă în municipiul Vatra Dornei, unde lucrările de infrastructură au stârnit revoltă printre localnici.

Articolul continua dupa recomandari

Asfaltarea s-a făcut recent, însă primăria oraşului a fost deja bombardată de cetăţeni cu reproşuri. Aceştia cred că asfaltul a fost turnat fără ca drumul să fie curăţat înainte.

Bogdan Apetrei, locuitor din Vatra Dornei: Dacă stratul de egalizare este pus direct pe praf, drumul nu a fost spălat, nu a fost curăţat, nu a fost amorsat cu emulsie. Cu siguranţă apa îşi va face loc şi va intra pe sub asfalt.

Acuzaţiile sunt respinse, însă, de primar. Acesta spune că a fost turnat doar un prim strat, peste care va veni cel final.

Ilie Boncheş, primarul oraşului Vatra Dornei: Lucrările sunt predate pe mâini sigure. Iar ceea ce se întâmplă acum este doar o egalizare a asfaltului. Şi un beton, dacă nu îl laşi să se întărească, normal că-l modelezi cum vrei şi cu mâna.

În urma acuzaţiilor, edilul a vrut să vadă cu ochii lui problema. Municipalitatea susţine că drumul proaspăt asfaltat este sigur pentru circulaţie, iar maşinile trec deja prin zonă.

Compania Naţională de Drumuri însă, chiar dacă nu este responsabilă de lucrări, spune că asfaltul nu va dura mult timp.

Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: Nu este normal ca un asfalt să se desprindă imediat după ce a fost turnat. Bineînţeles că acest gen de lucrare nu reprezintă o siguranţă pentru cei care circulă în zonă.

Eugen Girigan, expert judiciar în drumuri și poduri: Există tehnologii care trebuie respectate. Dacă trebuia să se schimbe bordurile, trebuia să se schimbe întâi bordurile şi după aia să toarne asfaltul. Aşa e procedura de lucru.

Proiectul de asfaltare a străzilor din Vatra Dornei are o valoare de 3,2 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene.