Destinul unui copil care ar fi avut toate premisele unei vieţi fericite, dacă nu ar fi fost abandonat, s-a frânt la doar 18 ani. Părăsit de părinţi când era mic şi dat afară din locuința DGASPC pentru că ajunsese la vârsta majoratului, Vasile Burtea a sfârșit pe fundul unui lac din Buzău.

Vasile Burtea şi fratele lui mai mic au fost părăsiţi de mici de părinţi, ajungând într-un centru de plasament. Mai târziu, cei doi aveau să fie despărţiţi, când Vasile a fost dat în grija unei familii din Nehoiu, în timp ce fratele lui, cu trei ani mai mic, a ajuns la un centru din Berca.

Articolul continua dupa recomandari

Practic, puştiul a fost crescut de Protecția Copilului, iar după absolvirea clasei a opta și admiterea la liceu, fusese mutat într-o locuință de tip rezidențial din cartierul Dorobanți.

Însă Vasile a împlinit 18 ani în luna iunie, moment în care, potrivit legii, a trebuit să părăsească apartamentul DGASPC. A fost găzduit de un prieten, însă nu pentru mult timp.

Vasile Burtea a fost părăsit de mic de părințiVezi 4 imagini în Galerie

Prietenii nu au mai dat de Vasile din data de 20 noiembrie, atunci când urma să aibă loc o reuniune cu foștii colegi. Tânărul ar fi fost foarte abătut, lucru care i-a îngrijorat pe toți amicii lui.

Talentat la fotbal, Vasile Burtea juca la Recolta BlăjaniVezi 4 imagini în Galerie

"Le-a spus că îi iubește mult și că ar vrea să se roage pentru el. De pe 20 nu mai știe nimeni nimic despre el. Mai avea un frate instituționalizat, care e într-un centru de la Berca", a povestit un prieten apropiat pentru reporterbuzoian.ro.

Vasile a fost găsit mort în lacul Marghiloman, din Buzău

Ieri, la prânz, Vasile Burtea a fost găsit mort pe fundul lacului din Parcul Marghiloman din Buzău, într-o zonă în care apa are un metru și jumătate.

Vasile Burtea sfârșit pe fundul unui lac din BuzăuVezi 4 imagini în Galerie

Chiar dacă, iniţial, s-a vehiculat varianta unei crime, examinarea cadavrului a infirmat această supoziție. Trupul nu prezenta urme de violență, însă era într-o stare avansată de descompunere, afându-se în apă de cel puţin două zile. 

 Cadavrul a fost transportat la morga SML în vederea efectuării necropsiei.

I se mai spunea Messi

Talentat la fotbal, Vasile Burtea juca la Recolta Blăjani şi era alintat Messi. 

Pe pagina oficială de Facebook, echipa a postat un mesaj de condoleaţe.

Iar Ilie Petre, împreună cu alţi prieteni ai lui Vasile, au postat un mesaj emoţionant pe pagina de socializare, adresat tuturor celor care l-au cunoscut pe băiat.

"Va asteptam la podul Parcului Marghiloman, acolo unde trupul neinsufletit al lui Vasile Burtea a fost gasit. Sa-i aprindem o lumanare pentru a-i lumina drumul unei victime a sistemului de protectie ce l-a izgonit si aruncat ca pe o carpa in strada. Deocamdata sunt singurul ce o sa ma interesez inspre a-i permite o inmormatare cat de cat decenta. Toti cei care doriti sa ajutati cu ce puteti, va rog sa-mi scrieti in privat. Vasile Burtea nu are parinti sau posibilitati pentru a-si incheia ultima parte a vietii sale cu decenta. O rugaciune din partea celor ce l-au recunoscut o persoana draga, il poate ajuta enorm".