Intervenţie chirurgicală inedită, în Braşov. O ursoaică rănită a fost operată chiar în mijlocul pădurii. După două ore, medicii au răsuflat uşuraţi.

Totul a decurs perfect, animalul a scăpat cu viaţă şi are toate şansele să se însănătoşească rapid.

Articolul continua dupa recomandari

Salvatorii chemaţi să intervină au luat decizia să o opereze aici, pentru că la Ministerul Mediului nu era nimeni la acea oră şi nu puteau obţine aprobarea să o transporte la un cabinet. 

Savu Dorin, medic veterinar: Avea un hematom pe piciorul din spate, stang. S-a curatat, s-a intervenit chirurgical, l-am drenat de acolo, l-am cusut ianpoi. A primit medicatie.

După mai bine de două ore, intervenţia chirurgicală s-a încheiat cu succes.

Savu Dorin, medic veterinar: Conditiile au fost destul de in regula. S-a lucrat steril.

Reporter: Credeti ca va fi bine?

Savu Dorin, medic veterinar: Noi speram ca va fi bine.

Ursoaica, de numai doi ani şi jumătate, a fost găsită în agonie, pe marginea drumului. Nu se mai putea mişca. Nu se ştie deocamdată ce a păţit.

Paula Ciotloş - vicepreşedinte Asociaţia „Milioane de Prieteni": Nu stim exact ce s-a intamplat, de la ce a capatat acel hematom. Este clar ca este un hematom foarte mare si viata ei era in pericol.

Animalul are toate şansele să se refacă rapid. Salvatorii sunt bucuroşi că au luat decizia să o opereze în pădure.

Oricum, ar fi fost riscant să o transporte la un cabinet, se pierdea timp preţios. Era târziu şi nu puteau obţine nici semnături de la Ministerul Mediului.

Paula Ciotloş - vicepreşedinte Asociaţia „Milioane de Prieteni": Nu poti sa iei un urs din padure si sa il duci unde vrei tu . Este o ora la care nu mai poti sa iei legatura cu anumite autoritati ca sa iti dea niste aprobari sa poti sa faci aceasta mutare.

Ursoaica a fost eliberată în pădure, în zona Vârfului Postăvaru.