Scene şocante în Piatra Neamţ unde o fată de 16 ani care traversa regulamentar strada împreună cu mama ei a fost lovită de un şofer care fugea de poliţie. Tânărul fusese somat să oprească în urma unor apeluri ale unor martori, care spuneau că bărbatul conduce agresiv prin oraş.

Șoferul n-a oprit şi poliţiştii au început urmărirea. Nici după ce a lovit-o pe fată, într-o intersecţie, bărbatul nu a oprit maşina.

Articolul continua dupa recomandari

Agenţii de la Rutieră observaseră că bărbatul are un comportament agresiv în trafic. I-au cerut să oprească, dar el a gonit mai departe.

Şoferul şi poliţiştii care erau pe urma lui au trecut prin trei intersecţii. La a patra, în dreptul unui semafor, bărbatul urmărit a intrat pe contrasens, a depăşit autoturismele care aşteptau în coloană şi a lovit-o pe fata care traversa strada cu mama ei, pe trecere de pietoni.

Femeia nu a păţit nimic. Dar adolescenta a fost grav rănită.

Şoferul vinovat şi-a continuat fuga şi după accident. Medicii au un prognostic rezervat în ceea ce priveşte starea victimei.

Pacienta a fost transportată în regim de maximă urgenţă la Spitalul Judeţean Neamţ.

În cele din urmă, şoferul a fost prins. Uluitor, le-ar fi spus poliţiştilor că s-a speriat de maşina poliţiei care îl urmărea şi de aceea n-a oprit nici după accident.

Acum, pe şoferul împătimit al vitezei îl aşteaptă o pedeapsă grea. Pentru că a fugit de poliţie, dar mai ales pentru că a fost la un pas să o omoare pe fata de 16 ani.