Imagini incredibile surprinse zilele trecute pe E85, de la Siret spre Suceava. Maşini ale poliţiei şi ANAF au fost blocate intenţionat kilometri întregi de un Audi pentru ca oamenii legii să nu poată ajunge la contrabanişti de ţigări.

Echipajul de poliţie, dar şi reprezentanţii ANAF au plecat în urmărirea a două microbuze venite din Ucraina după ce au primit informaţii că transportau ţigări de contrabandă.

Articolul continua dupa recomandari

Ca să se asigure că nu vor ajunge la microbuze, şoferul unui Audi, cel mai probabil complice al contrabandiştilor, i-a blocat pe poliţişti kilometri întregi.

Audi blochează maşina poliţiei, pentru a asigura scăparea contrabandiştilor

Avertizările repetate prin staţie "Audi trage pe dreapta" au fost ignorate de şoferul care a făcut numeroase depăşiri peste linia continuă şi a circulat pe contrasens.

Încercările poliţiştilor de a trece de Audi au fost în zadar, mai ales că se circula pe timp de zi, traficul fiind aglomerat, iar pericolul unor accidente cu implicarea unor oameni nevinovaţi era iminent. 

Poliţia precizează că nu a tras focuri de armă pentru că ar fi fost riscant din cauza aglomeraţiei.

Şicanele făcute de complici au făcut ca poliţiştii să nu poată ajunge la infractori, fugarii nefiind încă depistaţi.

Acesta nu este primul episod în care poliţiştii suceveni sunt împiedicaţi de alte maşini ca să nu poată ajunge la contrabandişti. Luna trecută, un BMW şi un VW au blocat o autospecială care urmărea un transport de țigări de contrabandă.