Un tânăr de 25 de ani, cu o alcoolemie de 0,76 mg/l și cu permisul reținut, a fost urmărit în trafic aproape un kilometru de polițiștii de la rutieră.

Un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce patrula pe DJ 209G, pe raza comunei Straja, a făcu semn regulamentar de oprire unui autoturism Audi, care se deplasa din direcția orașului Vicovu de Sus către comuna Brodina. Individul de la volan nu s-a conformat, continuându-și deplasarea. Polițiștii au pornit în urmărirea mașinii, iar după circa 800 de metri au reușit să o blocheze și să-l imobilizeze pe șofer.

Articolul continua dupa recomandari

La volanul autovehiculului se afla Constantin Croitoru, de 25 de ani, din orașul Vicovu de Sus. Cum acesta mirosea a băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Vicoveanul a fost dus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, însă tânărul a refuzat prelevarea de probe biologice de sânge. În urma verificărilor făcute în baza de date s-a constatat faptul că individul are permis de conducere, însă acesta ­fi­gurează ca fiind „cu restricții reținut”.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”.