Universitatea Tehnică din Cluj Napoca a anunţat arborarea steagului negru în memoria celor patru studente care au murit în carnagiul de la Jibou.

Reprezentanţii Universităţii au precizat că sunt răvăşiţi de tragicul eveniment.

Articolul continua dupa recomandari

”Am arborat steagul negru, suntem încă răvăşiţi de acest tragic eveniment. Vor fi ţinute, vineri momente de reculegere la toate cursurile Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare al UTCN, de unde provin studentele decedate. Săptămâna viitoare va avea loc cursul festiv al absolvenţilor Facultăţii de Ştiinţe, şi acolo va fi ţinut un moment de reculegere. Cele patru tinere decedate au fost studente al Facultăţii de Ştiinţe, iar una dintre acestea, Sara Pop, era şefă de promoţie, şi primise o distincţie specială. Toate cele cinci studente implicate în accident, una fiind rănită, participaseră, joi, la festivitatea de absolvire organizată de UTCN la Cluj-Napoca”, a precizat Prorectorul coordonator al Centrului Universitar Nord Baia Mare al UTCN, Petrică Pop Sitar.

O tragedie care a scuturat din temelii sufletele românilor a avut loc la Jibou. O maşină în care se aflau 5 fete a fost spulberată de tren la o trecere de cale ferată fără bariere.

Universitatea unde au învăţat cele 4 studente care au pierit în carnagiul de la Jibou a arborat steagul negruVezi 2 imagini în Galerie

La facultatea unde învăţau fetele colegii şi profesorii au făcut un altar cu fotografiile lor, unde colegii, profesorii, prietenii sau cunoscuţii celor 4 fete care au murit în carnagiul de la Jibou, să-şi poată plânge suferinţa şi să se reflecteze în tăcere la tragedie.

Claudia Barboș, Maria Șteț, Madalina Parja şi Sara Pop au murit în urma carnagiului de la Jibou, cauzat, se pare din neatenţia şoferiţei, Sanda Ungur, care nu s-ar fi asigurat la trecerea de cale ferată.