Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin 112, despre producerea unui incendiu uriaş la un autotren de transport marfă, încărcat cu cărbune.

La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț – Garda II Poiana Teiului, fiind sprijiniți și de un voluntar din cadrul SVSU Poiana Teiului.

Articolul continua dupa recomandari

Forţele au reușit să stingă incendiul, care se manifesta la încărcătura din remorca TIR-ului, iar cu ajutorul unui motostivuitor de la primăria Poiana Teiului a fost descărcată întreaga cantitate de cărbuni transportată.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars aproximativ 300 de saci cu cărbuni și s-au deteriorat alți aproximativ 200 de saci.

Misiunea pompierilor militari a durat aproximativ 4 ore.

Cauza producerii a incendiului a fost ,depozitarea sau păstrarea necorespunzătoare a materialelor combustibile. Cărbunii au fost încărcați în remorca autotrenului fără să fie stinși complet.