Un tânăr şofer român de TIR e erou în Italia. Şi-a riscat viaţa ca să evite un accident devastator. Decizia lui a salvat alte vieţi, chiar dacă a pus în pericol şi colegul său din cabină, şi el tot român.

Luni după-amiază, pe A13, în Italia, în apropiere de Rovigo, imediat după podul Boara, un cauciuc de la semiremorcă a explodat şi tânărul şofer român a pierdut controlul volanului. Camionul de mare tonaj a intrat în balans şi acela a fost momentul în care românul a luat o decizie eroică.

Articolul continua dupa recomandari

Sesizând că se poate răsturna de-a latul autostrăzii şi poate provoca astfel un accident devastator, el a tras cât a putut de repede dreapta de volan, alegând să iasă de pe carosabil, cu riscul vieţii lui şi a colegului din cabină.

Camionul s-a răsturnat dincolo de şosea şi cei doi români din interiorul lui au fost răniţi, fiind preluaţi cu elicopterul de la locul accidentului.

Din fericire, viaţa niciunuia dintre ei nu e în pericol, rănile lor fiind grave, dar ambii se vor reface. Poliţia italiană a apreciat curajul şi eroismul tânărului român, care a reuşit să evite un accident foarte grav, autostrada fiind extrem de circulată la acea oră.