Un tânăr de 23 de ani din Bacău a dat foc casei părinteşti şi a fugit. Au ars şi casele a trei vecini, poliţia îl caută pe incendiator.

Alarma s-a dat la 112 marți după-amiază. Localnicii din satul Apa Asău au cerut ajutorul pompierilor după ce flăcările începuseră să cuprindă două locuințe și o anexă gospodărească, amenințând să se extindă.

Articolul continua dupa recomandari

"La fața locului s-au deplasat cinci autospeciale de lucru cu apă și spumă, încadrate de pompieri de la detașamentele Bacău și Moinești, Garda de Intervenție Comănești și de la punctul de lucru din Brusturoasa. Intervenția a fost dificilă din cauza suprafeței mari și a cantității mari de materiale combustibile.", a declarat maiorul Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Maior Constantin Ene” al județului Bacău.

Lupta cu focul a durat aproape două ore. Pagubele numără patru locuințe, două adăposturi de animale și anexe gospodărești, pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați.

Ancheta făcută de pompieri a scos la iveală faptul că incendiul a fost provocat intenționat. Acest lucru se pare că e confirmat și de familia care locuiește în casa de unde au izbucnit flăcările. Vinovat ar fi un tânăr de 23 de ani, care, după ce s-a certat cu rudele sale, într-un acces de furie ar fi aprins cu bricheta fânul din podul casei și apoi a fugit. Acum e căutat de polițiști și jandarmi.