Un musafir nepoftit a dat peste cap viaţa liniştită a managerului unuia dintre colegiile de elită din Galaţi. Practic, un şobolan şi-a făcut apariţia într-o sală de clasă. Elevii speriaţi şi-au sunat părinţii care au reclamat cazul la Direcţia de Sănătate Publică.

Aşa au descoperit inspectorii DSP că în liceul respectiv nu se mai făcuse deratizare de mai bine de trei ani. Asta deşi legea spune clar că astfel de acţiuni se fac preventiv o dată la şase luni.

Articolul continua dupa recomandari

După ce le-a trecut spaima, adolescenţii şi-au anunţat părinţii, iar aceştia au alertat Direcţia de Sănătate Publică.

Dr. Liliana Moise – director DSP Galati: Am trimis imediat o echipa in control care au constatat ca deratizarea in institutie nu se mai facuse de 3 ani de zile. Am aplicat o sanctiune conducerii scolii.

Conducerea liceului refuză să dea orice explicaţie referitor la incidentul despre care unii elevi spun că nu ar fi singular.

Legea este clară: unităţile de învăţământ trebuie să realizeze periodic acţiuni de deratizare şi dezinsecţie.

Oana Enache – purtator cuvant ISJ Galati: Unităţile de învăţământ au obligaţia, conform prevederilor Direcţiei de Sănătate Publică, să realizeze o dată sau de două ori pe an activităţi de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie. Fiecare manager de unitate şcolară încheie un contract cu o firmă specializată în deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie şi realizează această operaţiune.

Acum, conducerea liceului gălăţean trebuie să plătească amenda şi să aducă o firmă care să extermine rozătoarele.

După ce aceste acţiuni vor fi realizate, inspectorii DSP vor veni din nou în control. Până atunci părinţii elevilor speră ca rozătoarele să nu îşi mai facă apariţia în sălile de curs.