Ionuţ Tofan, un bărbat de 38 de ani condamnat la 12 ani de închisoare a primit o permisie de 24 de ore din Penitenciarul Vaslui.

Puşcăriaşul a mers în satul Ciurea, comuna Pânceşti (Neamţ), unde s-a întâlnit cu un prieten, Silviu Bălăjel (27 de ani), recidivist.

Articolul continua dupa recomandari

Cei doi au decis să se răzbune pe viceprimarul comunei şi pe o familie de bătrâni din sat, martori în dosarele penale în care aceştia fuseseră condamnaţi.

Viceprimarul Vasile Judescu a fost bătut cu pumnii şi picioarele chiar în curtea casei sale. Ulterior, Judescu a fost transportat la Spitalul din Roman, cu 3 coaste fracturate şi multiple contuzii.

Tofan şi Bălăjel au năvălit apoi peste o familie de bătrâni din sat, însă Vasile și Ana Iovu s-au ascuns în coteţul porcilor. Cei doi au devastat locuinţa.

"În timp ce echipa de cercetare se afla la faţa locului privind cea de-a doua sesizare de furt şi distrugere, poliţiştii i-au surprins pe cei doi bărbaţi bănuiţi în apropierea locuinţei, încercându-se prinderea şi imobilizarea lor, moment în care s-a făcut şi uz de armă, fiind executat un singur foc. Aceştia au reuşit să se sustragă urmăririi, însă au fost alertate toate echipajele de poliţie şi suplimentate forţele pentru prinderea lor“, se arată în comunicatul IPJ Neamţ.  

Cei doi au fost prinşi după ce fuseseră alertate toate echipajele de poliţie şi suplimentate forţele.