A făcut asta pentru că îşi pierduse tot salariul la jocurile de noroc, chiar de 8 Martie. Aşa că, după ce că a venit acasă cu mâna goală, individul a convins-o pe femeie să sune la poliţie. A uitat un lucru. Pe casa scărilor sunt montate camere de supraveghere, care l-au filmat în timp ce şi-a aruncat portofelul gol, după care s-a întins, dramatic, pe trepte, ca să pară că a fost agresat.

De Ziua Femeii în loc să-i aducă flori soţiei, bărbatul de 34 de ani şi-a înscenat un jaf. 

Articolul continua dupa recomandari

"Un barbat de 34 de ani din Iasi ar fi determinat-o pe sotia sa să sesizeze institutiile competente cu privire la faptul ca in timp ce el se afla in scara blocului ar fi fost deposedat prin acte de violenta de 1100 de lei" a declarat Oana Bustiuc, purtător de cuvânt IPJ Iaşi.

Însă banii nu-i mai avea de ceva vreme. Isprava bărbatului a ajuns şi la urechile vecinilor.

"Dar ce credea ca ii recupereaza prejudiciul politia? Daca atat il duce mintea si capul" a spus un vecin.

Nici medicii psihologi nu cred că ieşeanul a inventat atacul de teamă.

"El este un bolnav, este un dependent. Este o boală fără leac, mai ales că ţine de voinţa persoanei. Cred că ar fi cazul să fie lămurit să se interneze pentru tratament. Minciuna cu dependenţa de jocuri de noroc, dependenţa de alcool, dependenţa de droguri merg mână în mână. Aici scopul scuză mijloacele, nu au scrupule. Important e să fie, să se justifice, să apară în postură de victimă. Soluţia şi rezolvarea problemei stă în prezentarea la medic şi intrarea în programul de rezolvare a dependenţei" a spus Florentina Căuia, psiholog.