Scene şocante, cu un consilier local din Ilfov în prim plan. Doi studenţi îl acuză că i-a bătut, după ce nu au vrut să plece din apartamentul în care stăteau cu chirie. Tinerii au filmat chiar întregul scandal. Proprietarul locuinţei l-a chemat pe politician în ajutor, iar lucrurile au degenerat. Imaginile au fost publicate pe internet chiar de victimă, însă proprietarul locuinţei spune că tânărul nu a fost bătut ci şi-a provocat singur rănile. Consilierul acuzat nu a oferit un punct de vedere, însă partidul din care făcea parte a cerut excluderea lui.

"Bă, prostule! Te şi... şi nici banii nu ţi-i dau, eşti prost la cap? ... şi nu mă mai filma!" Aşa a reacţionat consilierului local ALDE după ce doi studenţi au refuzat să părăsească apartamentul unde stăteau cu chirie. 

Articolul continua dupa recomandari

"Băi, maimuţoiule, cu cine vorbeşti tu? Băi, cine eşti mă, tu? Băăă, uită-te la mine! <(îl apucă de faţă)> Cine eşti, mă, tu?" Victima povesteşte: "M-au luat forţat şi m-au dat afară, m-au julit aici la mână şi când am ieşit am dat cu capul de tocul uşii. Telefonul mi l-au spart când a dat cu piciorul."

Discuţiile au degenerat când tinerii au spus că vor garanţia pe care i-au plătit-o proprietarului, o rudă a politicianului. "Ieşiţi afară! Hai! Vă duceţi la poliţie!" Chiriaşul povesteşte: "Au căutat fel şi fel de scuze, de la 300 de euro s-au făcut 150, a început să ne facă ca la uşa cortului, să ne înjure, să ne înjosească, să ne facă în toate felurile."

Proprietarul are altă variantă: "I-am zis că nu am cum să-ţi dau banii acum, revin după ce calculăm. Nu, că eu vreau acuma, că nu plec, că aia, că distrug, că sparg. În casă la mine să mă ameninţe pe mine un mucos?" 

Cealaltă victimă îl contrazice: "Ne-a ameninţat domnul Rasdan, că nu mai plecăm întregi." Poliţia a venit în noaptea scandalului şi i-a dat o amendă proprietarului. Care neagă orice incident violent: "Nu a fost bătut în apartament, nu a fost zgâriat, nu a fost învineţit. Şi-a provocat singur rana. Normal că nu trebuia să se ajungă aici, dar atâta timp cât eşti provocat, fiecare om are limita lui."

Romeo Rasdan nu a putut fi contactat pentru a oferi o reacţie la întregul scandal. În 2010, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce, alături de un grup de interlopi, ar fi bătut cu bestialitate un tânăr. Instanţa a hotărât, ulterior, judecarea consilierului în stare de libertate. Acum, partidul din care face parte a reacţionat dur şi a hotărât excluderea lui. 

Tânărul lovit va merge la IML să-şi scoată certificat medico-legal şi va depune o plângere la Parchet.