Un camion românesc a luat foc într-o parcare din Germania. Opt ore s-au luptat cu flăcările 29 de pompieri. Şoferul a încercat iniţial să stingă singur focul, dar nu a avut vreo şansă.

Alarma s-a dat în jurul orei 23:15, sâmbătă seara, într-o parcare de lângă Edelburg. Şoferul român al camionului dormea în cabină şi a fost trezit de zgomotul puternic al unei explozii. Din semiremorcă ieşea mult fum, iar după ce a deschis uşile, şoferul a descoperit că marfa pe care o transporta ardea.

Articolul continua dupa recomandari

Camionul era încărcat cu garnituri pentru băi, toate din plastic, dar ambalate în pachete speciale. Când au sosit pompierii au constatat că apa nu trecea de pachetele înghesuite în remorcă. Iniţial a sosit un singur echipaj de pompieri, dar când flăcările riscau să se extindă, iar oamenii nu făceau faţă, au fost chemate întăriri.

Vezi 3 imagini în Galerie

29 de pompieri s-au luptat apoi până la 7 dimineaţa să lichideze incendiul. Au fost nevoiţi să descarce la mână încărcătura, pentru a ajunge la sursa focului. Practic, a fost golit complet camionul, pentru a stinge definitiv incendiul. Unul dintre pompieri a ajuns la spital fiind rănit.

Paguba totală se ridică, conform poliţiei germane, la 30.000 de euro.