O nouă tragedie pe calea ferată, de data asta în Mehedinţi. Un bărbat de 57 de ani şi-a pierdut viaţa după ce maşina în care se afla, un taxi, i s-a oprit motorul, pe şine, iar la scurt timp, un tren de marfă a spulberat autoturismul. Taximetristul a scăpat, dar e în stare gravă la spital. În maşină se afla şi soţia bărbatului, care a reuşit să iasă la timp. Trecerea la nivel cu calea ferată era semnalizată doar cu crucea Sfântului Andrei.

Tragedia s-a produs pe un drum neasfaltat şi îngust din Orşova, la o trecere peste calea ferată cu vizibilitate redusă, spun oamenii. Bărbatul de 57 de ani era pasager pe scaunul din dreapta al unui taxi şi se întorcea acasă, ieri după-amiază, împreună cu soţia sa. 

Articolul continua dupa recomandari

Martor: I s-a oprit motorul, nu a mai ţinut relantiul şi a vrut să sară din maşină, să coboare pasagerii şi nu au mai apucat, că a intrat trenul în ei şi i-a aruncat. Femeia a sărit, el nu a mai apucat, că l-a prins trenul şi l-a aruncat şi pe el şi maşina.

Trenul de marfă care venea cu viteză a lovit fix în partea dreapta, unde se afla bărbatul. Medicii au încercat să-l resusciteze, însă nu au mai putut face nimic. Impactul a fost atât de puternic încât taxiul a fost târât mai bine de 20 de metri pe calea ferată şi s-a oprit într-un stâlp de susţinere a reţelei electrice.

Martor: Eram în grădină şi am auzit trenul de mi-a spart urechile, locomotiva când a pus frână. Când a vrut să sară a pus piciorul drept jos şi în plin l-a prins locomotiva şi l-a aruncat înapoi în maşină şi a venit până aici cu el, în stâlp.

Taximestristul, un bărbat de 45 de ani, a scăpat cu viaţă, dar este în stare gravă la spital.