Un zbor obişnuit cu parapanta s-a transformat, în scurt timp, într-o tragedie. A fost ultimul pentru un bărbat de 38 de ani din Neamţ. Sportiv cu experienţă, acesta s-a prăbuşit în zona unui poligon militar după ce parapanta a fost doborâtă de vânt. Impactul cu solul i-a fost fatal.

La înălţime. Aşa cum îi plăcea mereu să fie. Bogdan Amăriuţei avea 38 de ani şi era pasionat de zborul cu parapanta. A mers şi aseară să zboare cu toate că era vânt puternic. 

Articolul continua dupa recomandari

O rafală puternică ar fi doborât parapanta. Bărbatul a pierdut controlul acesteia şi s-a prăbuşit... în gol.

Accidentul s-a petrecut aproape de poligonul militar de la Gâdinţi. Iar martorii au sunat imediat după ajutor. Veniţi la apel, medicii de la ambulanţă nu au mai putut să facă nimic pentru Bogdan.

"Ni s-a spus că este un parapantist căzut, din păcate ştirea s-a confirmat, am ajuns pe culmea dealului unde vântul bătea cu putere foarte mare. Parapatinstul din păcate era căzut la pământ, capul avea traumatisme incompatibile cu viaţa, decedat de aproximativ o oră, manevrele de resuscitare nu erau indicate, erau inutile", a declarat Gabriel Popescu, medic SAJ Neamţ.

Bogdan purta costumul special de protecţie pentru zborul cu parapanta. Trupul său a fost transportat la medicină legală pentru necropsie. Iar anchetatorii trebuie să afle cum s-a întâmplat nenorocirea.