Totul s-a întâmplat din cauza unei greşeli. Omul a aprins un arzător conectat la o butelie, deşi înainte simţise miros de gaz. Bărbatul a ajuns direct în sala de operaţie. Are arsuri pe mâini şi pe faţă.

Pereții holului, dar și un zid al dormitorului s-au făcut bucăţi. Casa din comuna argeşeană Bogaţi era în construcţie. Doar două camere fuseseră ridicate iar cei doi proprietari, soţ şi soţie se mutaseră deja acolo. Aseară, oamenii au vrut să se încălzească. Deşi aveau sobă, au apelat la o instalaţie improvizată de bărbat. Nu a trecut mult şi s-a produs nenorocirea.

Articolul continua dupa recomandari

Explozia provocată de instalaţia improvizată a fost extrem de puternică, geamurile casei au ajuns la 10 metri de locuinţă.

Cu doar câteva momente înainte de deflagraţie, femeia şi-a alertat soţul. Simţea miros de gaz. Bărbatul şi-a dat seamă că ceva nu este în regulă, aşa că i-a spus să iasă din casă. Voia să oprească el arzătorul cuplat la butelie.

Soţia care ajunsese deja în curte a scăpat fără nicio zgârietură. Suflul exploziei l-a trimis însă pe bărbatul de 35 de ani la spital.

Tudor Ionescu, medic: Pacientul este stabil în momentul de faţă. O arsură prin explozie aproximativ 15 la sută suprafaţă corporală, de gradul trei, a fost trimis direct la sală pentru tratament chirurgical de specialitate, urmează să vedem evoluţia lui şi dacă necesită să îl transferăm la altă unitate de grad superior. 

Instalația de încălzire a fost ridicată de la faţa locului de către criminaliști. Polițiștii vor sta de vorbă cu bărbatul atunci când starea lui de sănătate o va permite.