Vestea asasinării fetei din Botoşani, în timpul unei şedinţe foto, a fost un şoc greu de suportat pentru colegii săi de liceu. Directorul unităţii de învăţământ a vorbit despre ultimele ore pe care Petronela le-a petrecut la şcoală, înaintea tragediei.

La Colegiul Economic Octav Onicescu din Botoşani, în clasa unde învăţa Petronela, elevii sunt tulburaţi de cele întâmplate. Pe bancă, la locul adolescentei de 18 ani, colegii i-au pus lumânări.

Articolul continua dupa recomandari

"Rămâi cea mai bună colegă de clasă", este mesajul scris de tineri, pe o lumânare.

Lumânări pe banca Petronelei, fata ucisă în BotoşaniVezi 4 imagini în Galerie

Lumânare cu mesaj de la colegii Petronelei, fata ucisă în BotoşaniVezi 4 imagini în Galerie

Petronela într-o fotografie din faţa liceuluiVezi 4 imagini în Galerie

Directorul liceului a vorbit despre ultimele ore ale Petronelei, la şcoală, în ziua crimei. Nimic nu a anunţat tragedia.

"În cursul zilei de ieri a fost prezentă la program, de la ora 14.00. Nu a semnalat nimic special în timpul programului de ieri şi nici la final că ar avea o problemă când am aflat vestea despre ce s-a întâmplat şi încercăm şi noi acum să aflăm cauzele, să lămurim problema", a declarat directorul Ioan Huţanu.

VIDEO: Ultimele ore la şcoală ale Petronelei, descrise de directorul liceului | Sursa: Observator

Potrivit directorului, Petronela învăţa de doar câteva luni în liceul din Botoşani.

"Petronela a venit la începutul clasei a XII-a la Colegiul Economic de la Liceul din Ştefăneşti, prin transfer. A avut un comportament bun, prezenţă bună la activităţile şcolare, rezultate bune - nu strălucitoare, dar bune!", a spus Ioan Huţanu.

Potrivit directorului, colegii fetei sunt extrem de afectaţi şi s-a luat decizia ca ei să urmeze un program special de consiliere, pentru a depăşi trauma. Petronela a fost ucisă în pădurea de lângă Cimitirul Pacea din Botoşani. A fost înjunghiată de 30 de ori cu un cuţit de către un adolescent de 16 ani, care a ajuns în custodia poliţiei. Surse din anchetă vorbesc despre un motiv al crimei şocante: băiatul s-ar fi înfuriat după ce adolescenta i-ar fi spus că iubita lui e grasă şi urâtă.