Caz revoltător la Ploieşti. O elevă care a încercat să-şi ucidă cea mai bună prietenă după un plan macabru s-a întors la şcoală, printre ceilalţi copii. Deşi şi-a mutilat victima, fata a stat în arest doar 30 de zile. Ulterior, procurorii şi psihiatrii au considerat că nu reprezintă un pericol public, deşi mai mulţi părinţi susţin că le ameninţă chiar şi acum copiii.

Atacul a avut loc în apartamentul unde agresoarea, o elevă în vârstă de 18 ani, locuia în chirie.

Articolul continua dupa recomandari

”Mi-a spus o data ca ma roaga sa ma intorc cu spatele, ca are un cadou pentru mine. M-am intors cu spatele si am simtit o lovitura, in cap, in spate, m-am intors si am vazut ca avea o bata în mână. Urlam "ce faci?", " ce faci?" si nu se oprea”, povestește fata atacată.

Victima a fost salvată în ultima clipă de mai mulţi vecini care i-au auzit strigătele. În casă, poliţiştii au găsit un întreg arsenal de arme, bâte, cuţite şi saci de gunoi, pe care eleva le cumpărase special pentru crimă, susţin anchetatorii. 

Agresoarea este fiica unui preot din localitatea Urlaţi. Avea o prietenie de câţiva ani cu victima ei.

În trecut, cele două au locuit împreună într-un cămin din Bucureşti. De atunci ar fi vrut să îşi ucidă prietena, a povestit anchetatorilor.

Eleva care a încercat să-şi ucidă prietena a stat doar 30 de zile după gratii

Voia să se răzbune pentru că aceasta ar fi bârfit-o. Când fetele s-au întors în Ploieşti, eleva a început să pună planul criminal la cale. 

În urma atacului, eleva a fost rănită grav şi a avut nevoie de şapte zile de îngrijiri medicale. Adolescenta a fost arestată pentru 30 de zile. Dar ulterior, cursul anchetei s-a schimbat radical. 

Deşi iniţial s-a vorbit de o tentativă de omor, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a stabilit ca fata să fie cercetată doar pentru loviri şi alte violenţe. Ulterior, judecătorii au decis că nu mai e nevoie să rămână în arest, aşa că i s-a dat control judiciar

Şi psihiatrii au considerat că fata nu reprezintă un pericol public. Au stabilit că are doar uşoare tulburări de comportament. Aşa că tânăra s-a întors la cursuri, printre ceilalţi elevi. Nu are însă voie să se apropie de victimă şi rudele acesteia. 

”La scoala le spunea si-n fata colegilor ca-i uraste si ce le-ar face. Le-a spus de mai multe ori ca n-ar ezita sa-i omoare, pentru ca nimeni nu-i inocent si ca ei n-au niciun drept la viata”, spune victima.

Ministrul Educaţiei, îngrijorat de cazul elevei care a încercat să-şi ucidă prietena

Cazul scandalos a revoltat atât părinţii, cât şi instituţiile şcolare. Ministrul Educaţiei cere măsuri clare pentru protejarea copiilor.  

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei: Am fost şocată, vă mărturiesc sincer, de acest caz, pentru că nu am mai întâlnit. Inspectorul general a făcut o petiţie la Poliţie şi în acea petiţie a scris aceste lucruri, că este îngrijorat de ceea ce se poate întâmpla în şcoală. Poliţia a răspuns că nu e cazul să fie îngrijorat

Ecaterina Andronescu vrea să ceară şi ministrului de Interne să suplimenteze paza la liceul din Ploieşti.

Cazul readuce în discuţie situaţia copilului de 9 ani din Bucureşti care, anul trecut, şi-a ucis bunica.

Întoarcerea lui la şcoală a dus la proteste de amploare ale părinţilor. Patru şcoli i-au refuzat atunci transferul. Aşa că băiatul a rămas acasă. Nici până acum, autorităţile nu au găsit o soluţie pentru el.