Sztojka Ivan, ucigaşul handbalistului Marian Cozma, a fost eliberat în mare secret din închisoare, cu patru ani mai devreme. Presa din Ungaria a făcut dezvăluirea astăzi, deşi elibererea celui care l-a omorât pe "Păsărilă", în 8 februarie 2009, a părăsit puşcăria joia trecută.

Potrivit borsonline.hu, Sztojka a ieşit din închisoarea de la Szombathely, săptămâna trecută, în 19 iulie mai precis. Se pare că eliberarea criminalului, cu patru ani mai devreme, s-a făcut pentru "bună purtare".

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 5 imagini în Galerie

Un martor a declarat, sub protecţia anonimatului, că familia şi prietenii lui Sztojka Ivan au sărbătorit cu şampanie eliberarea în mare secret, a ucigaşului lui Marian Cozma. 

"Vă rog să nu menționați numele meu, mă tem să nu am probleme. Sztojka a fost eliberat joia trecută, dar totul a fost ținut secret. Imediat după eliberare, a dat mare petrecere. Umblă liber fără nciun fel de probleme şi şi-a luat un BMW nou-nouţ. S-a dus la Budapesta, la Siófok, se simte bine", a declarat martorul pentru borsonline.hu, potrivit libertatea.ro.

Reamintim că handbalistul Marian Cozma a fost înjunghiat mortal, pe 8 februarie 2009, într-o altercaţie în barul Patriot din Veszprem, oraş unde fostul dinamovist juca la echipa locală.

Vezi 5 imagini în Galerie

Doi coechipieri de la Veszprem au fost şi ei răniţi în confruntarea cu un grup de aproximativ 30 de persoane de etnie romă. Sârbul Zarko Sesum şi croatul Ivan Pesic au supravieţuit. Cozma avea 26 de ani.

Pentru uciderea lui Marian Cozma, Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth au primit în 2011 condamnare pe viaţă. Un an mai târziu pedeapsa a fost redusă la numai 18 ani pentru fiecare. 

Vezi 5 imagini în Galerie

Sztojka Ivan a primit 20 de ani de închisoare, iar la apel a fost redusă la opt. Curtea Supremă de Justiţie din Ungaria a majorat în octombrie 2012 pedeapsa de la 8 la 13 ani de închisoare, însă, ulterior, a fost redusă la 9 ani.

Vezi 5 imagini în Galerie

Din cei 9 ani de închisoare, criminalului lui Marian Cozma a făcut doar cinci.