O tânără mamă din Neamţ a fost ucisă de soţul de care tocmai se despărţise. Bărbatul a împuşcat-o cu o armă improvizată, spun anchetatorii. Chiar fiul femeii, un băiat în vârstă de 14 ani, a găsit-o fără viaţă şi a alertat autorităţile. Crima arată încă o dată faţa brutală a României: la fiecare 30 de secunde, o femeie este bătută, iar două românce sunt ucise în fiecare săptămână de partenerii violenţi.

Gabriela Zănoagă a fost atacată în casa părinţilor ei din localitatea Fărcaşa, unde se refugiase de aproximativ o lună. Rudele povestesc că a plecat de acasă de frica soţului extrem de violent. În jurul orei 20, când femeia era singură în locuinţă, bărbatul în vârstă de 43 de ani a împuşcat-o cu o armă artizanală de vânătoare.

Articolul continua dupa recomandari

Femeia de 35 de ani avea doi copii cu cel care i-a luat viaţa. Chiar băiatul mai mare, un adolescent în vârstă de 14 ani, a găsit-o fără suflare în casa bunicilor şi a dat alarma. Între timp, ucigaşul fugise.

”Doamne fereşte, Maica Domnului. Azi am fost de am făcut treabă acasă  Nu am avut nicio treabă cu el. Nu a dat niciun semn de ceva. că ar spune ceva”, declară tatăl soțului ucigaș.

Mesajul de adio

Înainte de a comite crima, individul a lăsat acasă un mesaj.

STELIAN OLTEANU, procuror criminalist: Am găsit la faţa locului, mai precis la domiciliul lui, am găsit un bilet de adio către copii. Îşi cere iertare faţă de ei.

Şase ore, echipele de criminalişti l-au căutat pe Gheorghe Zănoagă. Toate maşinile care au circulat prin localitate au fost verificate. Individul fugise cu tot cu armă şi cartuşe şi ar fi putut face noi victime.

STELIAN OLTEANU, procuror criminalist: Temperaturile scăzute l-au făcut să se adăpostească în comună, la un adăpost folosit de către săteni în sezonul de vară pentru adăpostirea animalelor

Când a fost capturat, individul le-a spus anchetatorilor că se simte rău. Până la audieri, bărbatul a ajuns la spitalul Bicaz într-o uşoară stare de hipotermie. Autorităţile caută acum soluţii pentru cei doi copii care au rămas orfani. Deocamdată, cei doi fraţi sunt în grija unei mătuşi.