Sfârşit cumplit pentru un turist maghiar de 29 de ani în Munţii Bihorului. Tânărul, care era căutat de patru zile de salvamontişti după ce dispăruse pe munte, a fost găsit fără viaţă, într-o râpă adâncă de 80 de metri. Bărbatul ar fi ieşit în afara traseului turistic pentru a face filmuleţe cu o dronă şi ar fi alunecat.

Alarma s-a dat încă de vineri, când familia tânărului a anunţat autorităţile române că acesta nu mai răspunde la telefon. Zeci de jandarmi montani, salvamontişti şi pompieri au plecat în misiunea de căutare.

Articolul continua dupa recomandari

În ziua dispariţiei, rucsacul şi aparatul foto al bărbatului au fost găsite de nişte turişti, în zona Avenului Negru.

Lucian Nistor, coordonatorul Salvamont: Ne axăm pe căutările din subteran, rămâne de văzut în zilele viitoare dacă îl vom găsi sau din păcate vom găsi un cadavru.

Sâmbătă, salvamontiştii au coborât în Avenul Negru, însă, nici urmă de tânăr. Aproape 200 de hectare de pădure au fost luate la pas de salvatori, în zona Padişului, tot fără rezultat. Ieri, marţi, a fost găsit telefonul mobil al turistului, în acea zonă periculoasă.

Asta i-a făcut pe salvamontişti ca ieri să coboare din nou în Avenul Negru. Într-o râpă, la 80 de metri, au făcut descoperirea sinistră.

Lucian Nistor, coordonatorul Salvamont: A suferit leziuni incompatibile cu viaţa, începem pregătirile pentru evacuare. Zona unde a fost găsit este una extraordinar de dificilă, în cădere a antrenat şi nişte buşteni care au căzut peste el.

Trupul tânărului a fost transportat la medicină legală pentru necropsie, iar mai apoi urmează să fie repatriat. Zona unde s-a petrecut tragedia este semnalizată cu indicatoare în mai multe limbi străine, inclusiv maghiară.

Însă cel mai probabil tânărul s-a abătut de la traseul turistic pentru a-şi ridica drona şi a căzut în gol.