Un turist care îşi petrecea vacanţa la munte a fost atacat de o ursoaică în Predeal. S-a întâmplat la câţiva metri de hotelul unde era cazat. După ce s-a luptat cu fiara sălbatică, bărbatul a reuşit să fugă şi să-şi salveze viaţa. Între timp, autorităţile au reuşit să aducă liniştea în casele oamenilor din Alba şi Braşov. Au prins doi urşi care au terorizat sate întregi. Animalele sălbatice au fost eliberate în vârf de munte.

Bărbatul se plimba în apropierea unui hotel din Predeal când a dat nas în nas cu o ursoaică şi cei doi pui ai săi. A scăpat telefonul din mână, moment în care animalul s-a năpustit asupra lui.

Articolul continua dupa recomandari

Viteza de reacţie l-a salvat pe bărbatul atacat. A fost însă rănit în zona feţei şi a şoldului, şi a fost operat la spitalul judeţean Braşov. Oamenii din Predeal se plâng că zilnic sunt vizitaţi de animalele sălbatice.

În schimb, ursul care zile în şir a băgat spaima într-un cartier întreg şi i-a sfidat pe jandarmii din Alba a fost capturat. Cu aprobare de la Ministerul Mediului, vânătorii l-au tranchilizat şi l-au dus departe, în munţi.

Localnicii au răsuflat uşuraţi când au văzut ursul capturat în cuşcă. Au făcut poze şi speră să nu îl mai vadă prin zona lor. Înainte să fie prins, animalul se pregătea să atace din nou.

Şi ursul care s-a năpustit asupra turiştilor la Lacul Sfânta Ana a fost capturat şi relocat, împreună cu cei doi pui. Sanctuarul din Zărneşti le este acum casă.

În pădurile din Carpați trăiesc cei mai mulți urși din Europa. Peste 6.000 potrivit ultimei raportări din 2013. Doi oameni au fost ucişi şi peste 30 au fost atacaţi de urşi în ultimii doi ani.