Turist atacat de urs, pe Valea Cerbului, în Munţii Bucegi. Bărbatul a fost rănit la o mână, în noaptea de luni spre marţi, după ce un urs a intrat în cortul său.

El a fost rănit la o mână şi a refuzat să fie transportat la spital, iar jandarmii care au alungat animalul au rămas în zonă să patruleze după producerea incidentului.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit şefului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, col. Liviu Coman, incidentul s-a produs în jurul orei 1.00, când un turist care campase la marginea pădurii de pe Valea Cerbului a fost atacat de un urs, în timp ce se afla în cort. Bărbatul a sunat la 112, iar o patrulă a Jandarmeriei Montane a intervenit pentru a alunga animalul.

Medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova spun că bărbatul a fost rănit la un braţ, însă a refuzat să fie transportat la spital.

În urma incidentului, o patrulă de jandarmi montani a rămas în zona Văii Cerbului pentru supraveghere.

Sute de turişti campează, în fiecare vară, pe Valea Cerbului din apropierea staţiunii Buşteni de pe Valea Prahovei, însă în ultima perioadă urşii au venit tot mai des în zonă, în căutare de hrană.

Sursă: News.ro