Un cetăţean turc aflat în penitenciar a încercat să inducă în eroare autorităţile pentru a-i fi redusă pedeapsa. Acesta a denunţat şoferi care transportau autoturisme în care au fost "plantate" droguri.

Un cetăţean turc aflat într-un penitenciar de maximă siguranţă a încercat să inducă în eroare autorităţile pentru a beneficia de o reducere a pedepsei cu închisoarea, anunţă Poliţia Română.

Articolul continua dupa recomandari

Cetăţeanul a "plantat", cu ajutorul unui conaţional, droguri în autoturisme transportate pe platforme între Germania şi România şi i-a denunţat pe şoferi, care nu ştiau ce transportă, pentru a-i fi redusă pedeapsa.

Potrivit Poliţiei Române, din dorinţa de a beneficia de reducerea pedepsei închisorii, un cetăţean turc în vârstă de 46 de ani, încarcerat într-un penitenciar de maximă siguranţă, a încercat să inducă în eroare organele judiciare printr-o metodă inventivă, dar ineficientă.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., i-au dejucat însă planul.

"Practic, beneficiind de ajutorul unui conaţional, a «plantat» 976 de comprimate de ecstasy şi peste 600 de grame de amfetamină în două autoturisme transportate pe două platforme care circulau pe ruta Germania-România. Şoferii nu ştiau ce transportă, dar s-au trezit denunţaţi autorităţilor din România tocmai de cetăţeanul turc încarcerat, acesta încercând astfel să obţină o reducere a pedepsei pentru informaţia oferită", arată Poliţia Română.

Cercetările sunt continuate, în prezent, pentru trafic de droguri şi inducerea în eroare a organelor judiciare, iar drogurile au fost indisponibilizate.