Sărbătorile nu sunt la fel peste tot în lume. Şi cea mai bună dovadă este un festival ce aduce în Bucureşti tradiţii din 50 de ţări, un adevărat tur culinar şi artistic în jurul globului. Iar ghizi ne-au fost chiar diplomaţi ai acestor ţări, consuli şi ambasadori.

Un amestec de gusturi, culori şi arome din toată lumea. Aşa arată târgul de Crăciun care reuneşte la Bucureşti simboluri şi tradiţii din 50 de ţări. Prima oprire: Columbia

Articolul continua dupa recomandari

Sandra Rdau, participant: Avem empandas, este un preparat de fîină de porumb alb foarte fin, în funcţie de regiune, se umple cu pui, fructe de mare, legume, noi în Columbia ne reunim în fiecare seară înainte de Crăciun.

Ghid în călătoria peruană este chiar consulul de la Bucureşti.

Juan Pablo Artaza, consul Peru in Bucuresti: Avem peşte crud cu lămâie, un preparat cu cartofi şi ton, mai avem cartofi în sos de brânză şi chilli. De Crăciun se mânâncă curcan cu diferite umpluturi, fructe, legume. Mai avem orez cu măsline şi tot felul de deserturi.

Mergem apoi în Turcia unde suntem întâmpinaţi chiar de ambasador

Füsun Aramaz ambasador Turcia: Avem mâncare turcească, dar şi decoraţiuni realizate manual şi suveniruri pentru Crăciun

India încearcă să ne îmbie cu orez cu migdale şi morcov.

Nita Mehra Bhasin, participant: Pentru Crăciun, mai exact, avem o mulţime de deserturi, poate cele mai bune din lume.

La concurenţă sunt dulciurile din Azerbaijan.

Aysel Najafova, reprezentat Azerbaijan: Baclava, Shekerbura şi tot felul de dulceţuri şi ciocolate

Aflăm că din Argentina, de pe masa de Sărbători nu lipsesc pastelitos.

Juan Jose Felix, reprezentant ambasada Argentinei: Alfajores sunt făcute cu dulce de lapte, pastellitos sunt făcute cu dulce de gutui.

O porţie de mâncare indiferent din ce ţară ar fi costă în jur de 25 de lei. Mare parte din banii strânşi vor ajunge la familii nevoiaşe de sărbători.