O ambarcaţiune cu 15 turişti la bord, printre care trei copii, s-a răsturnat sâmbătă după-amiază pe canalul Sulina, în apropiere de satul Crişan, toate persoanele reuşind să se salveze.

   Căpitanul şef al Căpităniei Portului Sulina, Radu Andricenco, a declarat că incidentul a fost cauzat, cel mai probabil, de unul dintre pasagerii ambarcaţiunii, potrivit rezultatelor preliminare ale cercetărilor demarate în acest caz.

Articolul continua dupa recomandari

   'Se pare că unul sau doi pasageri s-au ridicat în picioare în barcă şi atunci aceasta s-a răsturnat. Din fericire, toţi pasagerii purtau veste de salvare', a menţionat Andricenco.

   În sprijinul celor 15 persoane, la mila 13 a Dunării, s-au deplasat reprezentanţii Pichetului de pompieri din satul Crişan şi trei şalupe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), un elicopter al SMURD Constanţa fiind de asemenea pregătit să preia eventualii răniţi.

   'Niciuna dintre persoanele consultate nu a prezentat probleme de sănătate', a precizat directorul SJA, Dumitru Vâlcu.

   Căpitănia Portului Sulina continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele exacte în care s-a produs incidentul.

   Acesta este cel de-al doilea eveniment petrecut în ultimele două săptămâni pe canalul Sulina al Dunării, după ce pe data de 26 aprilie o ambarcaţiune în care se aflau trei persoane s-a răsturnat la mila marină 8, incident în urma căruia o tânără în vârstă de 36 de ani, din satul Letea, a fost dată dispărută. 

Sursa: Agerpres