Tudorel Toader a anunțat, în această dimineaţă, ce a decis în urma publicării unei înregistrări cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în care aceasta ar da ordine procurorilor din subordinea sa "să ajungă la premier".

Ministrul Justiţiei a declarat că nu are „pârghiile necesare” pentru a verifica înregistrările în care apare șefa DNA, însă poate sesiza în acest sens Inspecția Judiciară.

Articolul continua dupa recomandari

„Ca ministru al Justiției nu am pârghiile necesare pentru a verifica veridicitatea acelor înregistraări,. Ce pot să fac ca ministru  este să sesizez Inspecția Judiciară”, a declarat Tudorel Toader.

"Justiţia este şi trebuie să fie un serviciu de interes public şi se înfăptuieşte în acord cu binele public. Potrivit Constituţiei, procurorii îşi desfîşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei, ceea ce nu înseamnă că ministrul interferează cu soluţionarea cauzelor", a continuat Tudorel Toader.

Ministrul demisionar al Justiţiei a mai spus că trebuie aşteptate verificările necesare, "apoi vedem ce măsuri pot şi trebuie să fie luate".