Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a reacţionat după crima comisă la Mediaş de un recidivist pus în libertate cu egea recursului comensatoriu. 

Ministrul a publicat un mesaj în care face precizări cu privire la recursul compensatoriu, în contextul în care s-a discutat în spaţiul public despre faptul că principalul suspect al crimei de la Mediaş ar fi fost eliberat în baza acestei prevederi. 

Articolul continua dupa recomandari

"În repetate rânduri am arătat următoarele: că proiectul de lege a fost iniţiat de către guvernarea tehnocrată, faptul că CSM (în componenţa anterioară) l-a avizat şi a propus considerarea zilelor ca fiind executate, că a fost adoptat de parlament, că a intrat în vigoare la scurt timp după ce eu am devenit ministru şi că studiul de impact nu se face după ce legea intră în vigoare! PS: Consecinţele trebuie asumate de către cei care au iniţiat, cei care au avizat, de către cei care au validat respectiva lege." a scris ministrul Justiţiei pe pagina sa de Facebook. 

Marius Rusu, tânărul care, în noaptea de sâmbătă spre duminică, l-a ucis pe Marius Costăchescu în fața unui club din Mediaș, ar mai fi stat încă 1 an în închisoare dacă nu ar fi fost eliberat în baza recursului compensatoriu.

Potrivit deciziei de la Judecătoria Deva, criminalul din Mediaş a beneficiat de 408 zile câştigate potrivit legii privind recursul compensatoriu şi de 96 de zile câştigate ca urmare a muncii prestate în perioada cât a fost închis.

Criminalul de la Mediaş a lovit de 11 ori cu cuţitul

Bătaia din clubul din Mediaș, între două găști, a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu doar câteva minute înainte ca Marius Costăchescu să fie ucis. 

O înregistrare video arată că Marius Costăchescu și prietenii săi intră la ora 01.04 în club. 

La doar 15 secunde după ce au pătruns în local, grupul se ia la bătaie cu o alți indivizi, care stăteau la o masă. Speriați de scandal, mulți dintre clienți se îndreaptă în fugă spre ieșire.

Este văzut apoi venind cu un cuțit în mână Marius Rusu, individul care urma să comită crima. Tânărul de 30 de ani, care a mai fost condamnat pentru omor, este extrem de furios și amenință cu cuțitul. Un prieten îl urmează cu o bâtă. Grupul rival, al celor care abia veniseră, se retrage spre ieșire, inclusiv Marius Costăchescu.

O altă cameră de supraveghere a filmat scenele soldate cu crimă.

La doar 1 minut după încăierarea din bar, Marius Costăchescu este bătut cu sălbăticie și înjunghiat de 11 ori. Tânărul de 25 de ani a alunecat pe zăpadă în timp ce fugea împreună cu ceilalți din grupul său cu care a fost în club.