Continuă căutările în cazul Valentinei Rusnac, fetiţa de şase ani din judeţul Maramureş, care a dispărut în urmă cu trei zile. Sute de oameni, poliţişti, pompieri, jandarmi şi localnici verifică zona metru cu metru. Au adus şi un excavator cu care răscolesc apele. Duminică, au găsit un prim indiciu într-un râu: tricoul pe care copilul îl purta în ziua dispariţiei. Anchetatorii se tem că Valentina a fost purtată de curenţi la kilometri de casă.

Echipele de salvatori răscolesc de trei zile tot. Au luat la pas malurile pârâului Tomnatec şi cele ale râului Repedea. Au dus şi un excavator,cu care sapă mai ales în zona podurilor. Cred că Valentina Rusnac ar fi putut rămâne agăţată de crengile aduse din amonte. Nici urmă însă de copilă.

Articolul continua dupa recomandari

Ultima oară, fetiţa a fost văzută în timp ce se juca cu sora ei mai mică, în apropierea casei. Ea a fost şi cea care le-a dat indicaţii preţioase poliţiştilor.

FLORINA METES, purtător de cuvânt al IJP Maramureș: Se pare că fetiţa a plecat vineri, în jurul orei 14:00, iar copiii cu care s-a jucat în curtea vecinului au indicat că s-ar fi îndreptat spre acel râu. A fost găsită bluza cu care era îmbrăcată fetiţa, vineri, când a dispărut în acel râu.

Cu cât trece timpul, oamenii se tem de ce e mai rău. Pericolul de înec este uriaş, pentru că nivelul apei a crescut după furtunile din ultimele zile. Poliţiştii nu exclud însă şi ipoteza răpirii. Aşa că oricine poate oferi informaţii care să ajute la găsirea Valentinei Rusnac este rugat să sune la 112.