CFR Călători a anulat joi 99 de trenuri, majoritatea fiind legături între localităţi din sudul şi estul ţării, iar din cauza ninsorii şi a viscolului se circulă cu restricţii de viteză pe regionalele Bucureşti, Galaţi şi Constanţa.

Situaţia de joi este mai gravă decât în zilele anterioare. Astfel, marţi au fost anulate doar 44 de trenuri, iar miercuri - 80. 

Articolul continua dupa recomandari

Pe linia Bucureşti-Constanţa situaţia se anunţă dificilă şi în ziua de joi, iar cele câteva trenuri programate vor circula cu locomotive Diesel.

"În funcţie de evoluţia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile oraşe, astfel încât să nu existe zone izolate. Menţionăm că circulaţia trenurilor va fi adaptată condiţiilor meteo extreme şi pe parcursul zilei de JOI. Se intervine constant cu utilaje şi echipaje feroviare pe raza Regionalelor Bucureşti, Galaţi, Constanţa", a precizat compania de stat. 

Cea mai gravă situaţie estte pe ruta Bucureşti - Constanţa, unde trenurile circă doar cu locomotive Diesel, din cauza pericolului formării sulurilor de zăpada.