Un tren încărcat cu biodiesel s-a răsturnat de pe un pod în Craiova. Circulaţia feroviară este închisă, iar pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă intervin după ce câteva vagoane s-au spart, iar produsul petrolier s-a scurs.

Totul s-a întâmplat în această dimineaţă. Trenul a deraiat la intrarea pe un viaduct, iar mai multe vagoane s-au prăbuşit de la înălţime.

Articolul continua dupa recomandari

Câteva dintre vagoane s-au spart, iar tonele de produs petrolier s-au scurs pe calea ferată.

"Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că, circulația feroviară este închisă începând cu ora 08:20 pe raza SRCF Craiova, între stațiile CF Malu Mare și Banu Mărăcine  din cauza deraierii a 6 vagoane din compunerea unui tren de marfă, aparținând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român).

Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane și circula pe distanța Slobozia - Veche Curtici, transporta produse petroliere. Menționăm că locomotiva trenului a deraiat și 6 vagoane din compunerea trenului 80315 aparținând GFR s-au răsturnat în viaductul Cârcea.

Mecanicul trenului care s-a prăbuşit de pe un pod la Craiova era beat şi conducea cu viteză

Un tren incarcat cu biodiesel a deraiat si s-a rasturnat de pe un pod in CraiovaVezi 2 imagini în Galerie

La fața locului se deplasează reprezentanții autorităților care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum și echipele de specialiști care vor interveni pentru eliberarea gabaritului.

În prezent un tren de călători a fost oprit în parcurs (IR 1797 – în stația CF Jianca) și așteaptă redeschiderea circulației.

Vă asigurăm că măsurile operative întreprinse de personalul feroviar au ca principal scop asigurarea continuității traficului feroviar și redeschiderea circulației în condiții de siguranță", se arată într-un comunicat al CFR.