Trei surori au ajuns în stare gravă la spital, după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o soluţie pe care o folosea şi împotriva căpuşelor la animale. Una dintre fete este în comă după ce otrava i-a afectat creierul, iar medicii fac eforturi să o salveze.

Şi surorile copilei sunt în stare gravă. 

Articolul continua dupa recomandari

Vecin: Eu aşa ceva n-am auzit să se spele oamenii cu aşa ceva!

Şi totuşi, o mamă a folosit o soluţie toxică în loc de şampon, ca să-şi spele pe cap fetele. Trei copile de 6, 8 şi 11 ani. I-a fost teamă că cele mici au luat păduchi de la şcoală şi s-a gândit că o soluţie împotriva căpuşelor la animale le-ar ajuta.

Mama fetiţelor: Am folosit nişte soluţie, am făcut-o cu apă, am crezut că nu o fac prea tare, ele se tot scărpinau pe cap. Cea care e mai rău imediat a venit şi mi-a spus că o doare în piept, că e rău. Mi-am dat seama că nu e bine, am spălat-o, după aceea am trezit-o şi pe cea mică.

Cele trei fetiţe nu se mai putea ţine pe picioare. Mama a chemat ambulanţa, dar salvatorii nu au putut ajunge pâna la casa familiei, din cauza drumului. Drumul pana la casa familiei este impracticabil pentru masini, astfel incat parintii au fost nevoiti sa-si care fertitele in brate, pana la o distanta de 3 km, pana in sat unde asteptau ambulantele.

Cele trei surori au fost duse de urgenţă la Cluj. Una dintre ele este în comă cu probleme neurologice.

Daniela Drăghici, medic primar pediatru: Cu manifestări respiratorii şi cu manifestări neurologice, pratic e un copil în comă care este ajutat de aparate să respire. În acelaşi timp, se administrează tratamentul care este antidotul acestei intoxicaţii.

Medicii spun că substanţa acţionează ca o otravă în cazul oamenilor. Şi la animale se foloseşte diluată şi doar la recomandarea medicului veterinar.

Localnic: Vai de mine, e cea mai periculoasă! Dacă o sută de mililitri sunt diluaţi la 50 de litri de apă! Eu folosesc pentru capre, pentru porc.

Daniel Lescai, medic veterinar: În primul rând răspundem prin tulburări ale sistemului nervos şi tulburări digestive şi respiratorii, iritaţii respiratorie severă, senzaţie de vomă, cefalee, până la stări comatoase şi de leşin. În cazul oamenilor, cu atât mai mult, aceste substanţe au valoare de otravă.

Viaţa fetiţei de opt ani e acum în mâinile medicilor. Surorile de şase şi 11 ani sunt în stare stabilă. Poliţia a deschis dosar penal pentru vătămare. În acest caz ar putea fi sesizată şi protecţia copilului.