Cei trei pescari dispăruţi pe mare, după ce o tornadă a lovit litoralul românesc în urmă cu două zile, sunt căutaţi cu un elicopter specializat din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie.

Stănica Gheorghe, zis şi Călin, patronul Cherhanalei din 2 Mai, împreună cu doi prieteni, Vasile Pârvu şi Călin Cristian au fost văzuţi ultima dată pe 6 martie, atunci când au plecat pe mare cu o barcă pescărească.

Articolul continua dupa recomandari

La un moment dat, barca în care se aflau cei trei pescari a fost prinsă în mijlocul unei furtuni puternice, iar unele surse au arătat că în zonă ar fi fost observată chiar şi o tornadă.

De atunci, cei trei pescari sunt dispăruţi pe mare.

Astăzi, Garda de Coastă, salvatorii ARSVOM şi Inspectoratul General de Aviaţie au continuat căutările celor trei pescari.

"Elicopterul EC 135 nr.290, dotat special cu FLIR (sistem electro-optic de observare pe timp de zi și noapte), flotoare pentru zborul deasupra mării, NVG, etc.) continuă operațiunea de căutare a unei ambarcațiuni cu 3 persoane la bord, care nu a mai revenit de pe mare, în zona 2 Mai - Mangalia (Marea Neagră)", se arată într-o informare a Inspectoratului General de Aviaţie.