Trei marinari au căzut în mare, în Portul Constanţa, de la bordul unei nave care se afla în rada interioară a portului.

Totul s-a întâmplat, ieri dimineaţă, atunci când căpitanul navei Ventage Dream, aflată sub pavilion Liberia, a căzut în apă, din motive încă necunoscute.

Articolul continua dupa recomandari

În scurt timp, marinarii aflaţi pe navă au intervenit pentru a-l salva, însă în timpul operaţiunii, alţi doi marinari au căzut în mare.

Membri echipajului au solicitat ajutorul autorităţilor din Portul Constanţa pentru salvarea celor trei marinari.

'În jurul orei 11.15, în rada interioară a Portului Constanţa, de la bordul navei Ventage Dream, pavilion Liberia, a căzut în apă căpitanul navei (ofiţerul 1). În timpul operaţiunii de salvare au mai căzut în apă doi membri de echipaj care au acţionat pentru salvarea căpitanului cu barca de salvare a navei. La operaţiunea de salvare a participat şi şalupa ARTEMIS SAR, pavilion România. Şalupa de salvare aparţine Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare. Cele trei persoane au fost salvate şi duse la Spitalul Judeţean Constanţa, unde au fost examinate. În acest moment, persoanele salvate se află la bordul navei, în stare stabilă. Nava urmează să plece în voiaj', se arată într-un comunicat al Căpităniei Zonale Constanţa.