O grupare specializată în falsificarea de bancnote euro a fost destructurată de polițiștii de combatere a criminalităţii organizate din Satu Mare și Maramureș. Falsificatorii au introdus în țară 10.000 de euro falși, în luna august a anului trecut.

Joi, 6 februarie, polițiștii din Satu Mare și Maramureș au pus în executare 4 mandate de aducere și au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza județului Maramureș, într-un dosar ce vizează o grupare specializată în plasarea de monedă falsă.

Articolul continua dupa recomandari

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 5 telefoane mobile.

Au adus 10.000 de euro falși din Italia

Din cercetări a reieșit faptul că persoanele vizate ar fi introdus în România, din Italia, în august 2019, 10.000 de euro contrafăcuți, pe care i-ar fi plasat pe raza județelor Satu Mare și Maramureș, prin achiziționarea de device-uri de pe un site online și pe care ulterior le-ar fi revândut.

Trei bărbați, de 28, 29, respectiv 43 de ani, toți din municipiul Baia Mare, au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați instanței, pentru dispunerea măsurilor legale care se impun.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.