Autorităţile române au anunţat suspendarea în integralitate a transportului rutier de persoane pentru toate cursele efectuate de operatorii de transport persoane din România spre Italia sau din Italia spre România.

Pentru operatorii de transport persoane care tranzitează Italia, intervine obligaţia de a comunica cetăţenilor români că vor intra în carantină sau autoizolare imediat ce vor intra pe teritoriul României.

Articolul continua dupa recomandari

"Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane, prin servicii regulate de şi ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia şi din Italia spre România începând cu data de 10.03.2020 până în data de 31.03.2020. Operatorii de transport rutier care efectuează servicii regulate care tranzitează Italia au obligaţia de a comunica cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia către România faptul că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României şi îşi vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere la îmbarcarea în autobuz", anunţă autorităţile.