Drumul naţional 7 C - Transfăgărăşan a fost închis marţi după-amiază pentru a permite intervenţia echipajelor de pompieri după ce pe munte a apărut o zonă din care iese fum, tot în apropierea cetăţenii Poenari, anunţă IPJ Argeş.

Autorităţile din judeţul Argeş au decis blocarea circulaţiei rutiere pe Transfăgărăşan, la kilometrul 58 al drumului, pentru a permite echipajelor de pompieri să intervină în zona versantului nordic, unde se observă o fumegaţie, a anunţat Poliţia Judeţeană.

Articolul continua dupa recomandari

Purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, a precizat că pompierii au fost anunţaţi prin 112 despre faptul că se observă dum în zona cetăţii Poenari, acolo unde săptămâna trecută a avut loc un incendiu de vegetaţie.

Zona unde se produce fumegaţia este inaccesibilă forţelor de intervenţie. Pompierii le recomandă turiştilor care se află în această zonă să evite deplasarea în zona incendiului. Pompierii au anunţat Primăria Arefu, reprezentanţii Ocoalelor Silvice Inspectoratele de Jandarmi şi Poliţie pentru a fi pregătite să intervină în caz de necesitate.